Trebinjci dočekali mališane sa Kosova i Metohije /FOTO/

Učenici osnovnih škola sa teritorije Kosova i Metohije doputovali su u Trebinje, gde će kod svojih vršnjaka boraviti od 16. do 23. juna.

Na platou ispred Doma učenika,  djeca iz Trebinja zajedno sa svojim roditeljima dočekalo je autobus sa svojim vršnjacima iz Zvečana.

Goste sa Kosova i Metohije pozdravio  je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević, koji je rekao da mu je drago što se Trebinje i ove godine uključilo u projekat i što je tim povodom domaćin za 50-ro djece.

Milošević se zahvalio roditeljima učenika koji su prihvatili da budu domaćini djeci sa Kosova i Metohije i istakao da je Gradska uprava pripremila program boravka, kojim je predviđeno upoznavanje sa svim znamenitostima i ostalim ljepotama ovog grada.

Boravak djece sa Kosova i Metohije dio je projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje Udruženje građana „Veterani FK Vrbas i prijatelji“ Banja Luka, a koji podržava i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ovaj projekat realizuje se od 2012. godine, a uključujući djecu od ove godine, sa cijelog područja Kosova i Metohije, u Srpskoj će boraviti ukupno oko 3.500 djece u pratnji oko 300 prosvjetnih radnika.