Suđenje Spasu Milišiću za ubistvo počinje 3. jula

Na pretpretresnom ročištu u Okružnom sudu u Trebinju, odlučeno je da će suđenje u predmetu Spaso Milišić početi 3. jula, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Tokom glavnog pretresa, čiji je početak zakazan u 11.00 sati, biće pročitana optužnica, dati uvodne riječi i ispitano pet svjedoka optužbe.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 9. jul sa početkom u 11.00 časova na kome će se nastaviti ispitivanje svjedoka.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, Milišić se tereti da je 11. februara 2018. godine, oko 2.55 časova, u ugostiteljskom objektu „Merlot“ u Trebinju, na podmukao način lišio života sugrađanina Nemanju Šupljeglava, te teško tjelesno povrijedio Pera Miloševića.

Istom optužnicom optuženom se stavlja na teret da je neovlašćeno držao i nosio vatreno oružje i municiju – dvije puške i to: pušku M-48 napunjenu sa pet komada municije i metkom u cijevi, lovačku pušku marke „Zastava Jugoslavija“ napunjenu sa dva patrona, deset metaka i lovački pojas zelene boje sa deset lovačkih patrona.

Optuženom se stavlja na teret i da je neovlašćeno, radi prodaje, držao supstance ili preparate proglašene za opojne droge i to: opojnu drogu biljnu smolu „hašiš“ u količini od 37,3 grama.

Rejting.info