Srednjoškolci uskoro u rekonstruisanim objektima

U Trebinju će uskoro početi sanacija fasade i krova, te zamjena preostalih nepromijenjenih prozora na srednjoškolskom objektu Centra srednjih škola, Gimnazije “Jovan Dučić” i Tehničke škole Trebinje, a kompletne radove finansiraće Grad Trebinje sa 380.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja Marko Rikalo rekao je Srni da je sadašnja fasada rađena kada i objekat, 60-tih i 70-tih godina prošlog vijeka i da je prema tadašnjim standardima urađena malterisana fasada bez toplotne izolacije.

“U toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova, a trebinjski srednjoškolci će već od naredne školske godine nastavu pohađati u rekonstruisanom objektu sa novom termoizolacionom fasadom, saniranim krovom i zamijenjenim svim otvorima na zgradi”, naveo je Rikalo.

On je istakao da će biti urađena fasada na kompletnom objektu, sa termoizolacijom i u četiri boje, te podsjetio da su otvori na dijelovima zgrade u kojim je Gimnazija i Centar srednjih škola još ranije zamijenjeni, pa će ovim projektom biti završeno preostalih 40 otvora na prostorijama koji koristi Tehnička škola.

Rikalo je dodao da će objekat energentski dobiti na punoj efikasnosti rekonstrukcijom krova, jer će biti zaustavljeno i kontinuirano propadanje objekta od vlage koja je prolazila kroz oštećenja na krovnoj konstrukciji.

Srna