SNSD: SRAMNO – Vukanović poredio srpsku porodicu Ćurić sa ustaškim ekstremistima

Gradski odbor SNSD-a Trebinje najoštrije je osudio “skandalozni i maliciozni pokušaj narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da objavom teksta ‘Mirko Ćurić ustaški emigrant!?’ poistovjeti gradonačelnika Trebinja sa ustaškim ekstremistom”.

“Navikli smo na Vukanovićeve bolesne i sumanute priče, ali ovaj tekst je prevazišao sve granice i povrijedio ne samo gradonačelnika Ćurića već i imao namjeru da ukalja ugled cijele njegove porodice”, naglašava se u saopštenju iz Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

Iz trebinjskog SNSD-a ističu da je nedopustivo i neoprostivo da se jedna časna srpska porodica koja je iz generacije u generaciju učestvovala u svim odbrambeno-otadžbinskim ratovima, na takav način blati i to od narodnog poslanika koji bi trebalo da bude čuvar srpskih interesa i s ponosom predstavlja svoj narod.

“Tužno je da se jedan mali čovjek, isfrustriran svojim likom predstavlja kao narodni, pritom daje sebi za pravo da na najgnusniji način gazi po istom tom narodu. Zbog opasnih laži i govora mržnje koje je plasirao u tekstu pod naslovom ‘Mirko Ćurić ustaški emigrant!?’ zahtijevamo od nadležnih institucije da hitno reaguju i u skladu sa zakonskim propisima sankcionišu Nebojšu Vukanovića”, navodi se u saopštenju.

Srna