Slogom i ljubavlju mještana gradi se crkva u Kočelima – svaki vid pomoći dobro došao /FOTO/

 

Crkveno opštinski odbor Kočela pozvao je sve ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu izgrdanju hrama Svete velikomučenice Varvare u selu Kočela kod Trebinja koja datira iz 1488. Godine.


Izgradnja crkve koja se gradi na temeljima stare crkve, jedne od najstarijih na ovom području počela je prije mjesec dana zahvaljujući volji i entuzijazmu mještana koji su obezbijedili određenu sumu sredstva, ali za završetak projekta neophodna su dodatna sredstva.
„Svaki vid pomoći kao u finasijskom dijelu , tako i u materijalu (pijesak, cement, kreč, cigla za zidanje pokrovna kamena ploča , daska, drvene grede, beton, armatura) nam je dobro došao“, navodi se u molbi Crkveno opštinskog odbora Kočela.
Predsjednik crkveno opštinskog odbora Kočela Dejan Tarana ističe da  radove izvodi grupa neimara iz Nevesinja predvođena Mladenom Žeraićem koji na najkvalitetniji način ugrađuju svaki kamen u ovi bogomolju koji je uglavnom sa ruševina stare crkve.


„Sve što smo do sada uradili plod je sloge i sabornosti svih mještana ovog sela koji smo se okupili sa jednim ciljem – da ovaj započeti projekat privedemo najmjeni a samim tim se odužimo precima i u amanet ostavimo potomcima da bar održavaju ono što ćemo mi sagradili“, ističe Tarana.


On je zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli do sada, te izrazio nadu da će crkva zablistati u punom sjaju, kako je i planirano na proljeće 2019. godine .
Svi koji su voljni da pomognu mogu da se jave na broj telefona 065-753-486 ili da uplate sredstva na račun kod UNI CREDIT BANK na ime Crkveno-opštinski odbor
Kočela 5517002229684990.

Rejting.info