Savez opština istočne Hercegovine:SDS da ne politizuje projekat puta Višegrad-Trebinje

Iz Saveza opština istočne Hercegovine potvrdili su Srni da su prije skoro dva mjeseca, nakon sprovedene javne nabavke, zaključili ugovor sa projektantskom kućom za izradu projekta saobraćajnice sa mostom preko rijeke Drine, koja će spajati saobraćajnicu Tjentište-Foča-Šćepan Polje, te poručili SDS-u da ne politizuju ovako značajan projekat.
Iz ovog saveza demantovali su izjavu rukovodstva SDS-a sa konferencije za novinare koja je prije dva dana održana u Trebinju da se ništa nije uradilo po pitanju trase puta Višegrad-Trebinje i poručili im da ne narušavaju slogu Saveza, koji je planirao da izdvoji određena sredstva u toku godine za ovu projektnu dokumentaciju koja je neophodna za nastavak radova.

Vršilac dužnosti direktora Saveza Mirko Ćurić istakao je da je Savez, u čijem su sastavu Grad Trebinje, kao i opštine Bileća, Gacko, Nevesinje, Berkovići, Istočni Mostar i LJubinje, jednoglasno usvojio da se ovaj projekat podrži i da je ugovor potpisan 8. februara, te upozorio rukovodstvo SDS-a da ne vodi “konfliktnu kampanju”, koju drugima pripisuju i da ne politizuje ovako značajan projekat.

On je podsjetio da je na inicijativu Saveza od 2008. godine Vlada Republike Srpske pokrenula izgradnju projekta Čemerno, koji niko do tada nije mogao da realizuje, čija je vrijednost 72 miliona KM, a koji je uspješno završen 2013. godine.

Rukovodstvo SDS-a u Trebinju predstavilo je projekat brze ceste Višegrad-Trebinje kao dio programa ove političke partije, poručivši da “konfliktna kampanja” koja je u jeku nije dobra za građane Republike Srpske i da težište treba vratiti na životna pitanja.

Potpredsjednik SDS-a Dragan Ćuzulan tada je istakao, između ostalog, da “nijedna vlada Republike Srpske do sada nije imala sluha za rješavanje saobraćajnih komunikacija u Hercegovini”, te dodao da je SDS 1996. godine uradio projekat auto-puta Višegrad-Trebinje, ali da on nikada nije realizovan.