“SAM-TEX” donirao računare trebinjskoj Gimnaziji i opremu FK “Leo-Stars”

Sanel Ćatović, vlasnik fabrike namještaja “SAM-TEX” iz Doboja, danas je donirao šest kompleta računara Gimnaziji “Jovan dučić” u Trebinju, te najavio još donacija s ciljem pomoći razvoju školstva na području ovog grada.


Ćatović je novinarima rekao da ga vežu lijepe uspomene za Trebinje, zbog čega je želio dati doprinos razvoju školstva u gradu u kojem je rođen.

“Ovo neće biti posljednja donacija, jer planiramo da, između ostalog, stipendiramo nekoliko učenika Gimnazije i Ekonomske škole u Trebinju”, naveo je Ćatović.

On je najavio da će ova firma uskoro u Trebinju, u Dražin dolu, otvoriti svoj salon namještaja, čime će biti stvoreni uslovi za nova radna mjesta, a krajem sljedeće godine pokrenuće malu proizvodnju sa dvadesetak ljudi.

Direktor Gimnazije Mišo Pešić zahvalio je Ćatoviću i njegovoj firmi, te istakao da će učenicima i nastavnicima mnogo značiti ova donacija, jer sada imaju zastarjele računare.

“Svaka pomoć ove vrste nam je dobrodošla, jer će doprinijeti kvalitetnijem izvođenju nastave”, rekao je Pešić i izrazio zadovo1stvo zbog najavljenog stipendiranja učenika.

Ćatović je danas i Fudbalskom klubu “Leo-stars” uručio opremu.

Predsjednik kluba i trener Igor Joksimović zahvalio je firmi “SAM-TEX” koja im je donirala dresove, lopte, čunjeve i ostale rekvizite za trening.

“Hvala im što su prepoznali naše potrebe i što su, zbog postignutih rezultata, odlučili da pomognu funkcionisanje našeg kluba”, rekao je Joksimović i izrazio nadu da će i ubuduće sarađivati.

Joksimović je podsjetio da “Leo-stars” postoji dvije i po godine i ima više od 100 djece u pet uzrasnih selekcija, od 2005. do 2012. godišta.

“Već dvije godine bilježimo veoma dobre rezultate na području BiH. Prošle godine smo bili treći, a ove godine smo zabilježili drugo i treće mjesto u dvije starosne grupe”, rekao je Joksimović i naglasio da ih očekuje učešće na brojnim turnirima koje spremno dočekuju.