S ponosom i poštovanjem čuvati uspomenu na pretke /FOTO/

 Polaganjem cvijeća i odavanjem pošte stradalim u borbi protiv najvećeg zla čovječanstva danas je u Trebinju obilježen 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom.
Cvijeće na Spomenik borcima palim u borbi protiv fašizma u Gradskom parku položile su delegacije Grada Trebinja, SUBNOR-a i Gradske organizacije Socijalističke partije.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak istakao je da je na današnji dan prije 73 godine okončano najveće stradanje i uništavanje koje je ljudska civilizacija doživjela i to je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva.

“S ponosom i velikim poštovanjem sjećamo se naših predaka, koji su među prvima u Evropi smogli snage i hrabrosti da se suprostave jednom takvom zlu. Antifašistička tradicija je duboko ukorijenjena u našem narodu, a mir, solidarnost i tolerancija su principi na kojima se naše društvo razvija”, rekao je Banjak.

Zato je, kaže on, naša istorijska obaveza da čuvamo sjećanje na naše slavne pretke, a naše pravo da stojimo uz rame sa ostalim nacijama koje dijele slične vrijednosti ma kako neke od njih bile velike.

“Samo zajedno možemo da se suprostavimo izazovima današnjice i svakoj prijetnji jer, nažalost, nacizam i fašizam nisu u potpunosti uništeni”, naglasio je Banjak.