Poljoprivrednim proizvođačima stručna pomoć

 U Trebinju je danas potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između predstavnika grada i Poljoprivrednog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, koji podrazumijeva međusobnu i stručnu pomoć s ciljem bržeg i kvalitenijeg razvoja poljoprivrede.


Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina rekao je da su im se profesori i studenti Univerziteta Istočno Sarajevo stavili na raspolaganje, te ocijenili da će se uvođenjem nauke u poljoprivredu ona kvalitetnije i u pravom smjeru razvijati, bez pogrešnih koraka.

“Uz mnoge vrste pomoći koje Agrarni fond grada Trebinja pruža našim poljoprivrednim proizvođačima, želimo da im i na ovaj, stručni način, pomognemo i nadamo se da će imati rezulatata”, rekao je Dutina.

On je zahvalio što su predstavnici Poljoprivrednog fakulteta prepoznali Trebinje kao lokalnu zajednicu u kojoj se poljoprivreda u posljednje vrijeme razvija velikom brzinom.

Predstavnici Poljoprivrednog fakulteta iz Istočnog Sarajeva inicirali su da u Trebinje dođu profesori i studenti sa Poljoprivrednog fakulteta iz ruskog grada Voronjež, koji su danas razgovarali sa predsjednikom Skupštine grada Dragoslavom Banjkom.

Banjak je objasnio da je riječ o studijskom putovanju i da su sa gostima obišli grad, vinograde, pčelinjake, te ih upoznali sa planovima Gradske uprave koji se odnose na razvoj poljoprivredne proizvodnje, čuvanje proizvoda i njihovu distribuciju na tržištu.

Prodekan Veterinarskog fkakulteta iz Voronježa Sergej Simnonjov izrazio je zadovoljstvo zbog onoga što je vidio u Trebinju, te je istakao kako je prijatno iznenađen opredijeljenošću grada da pomaže razvoj poljoprivrede.

“Veoma smo srećni što imamo priliku da vidimo kako se kod vas razvija popljoprivreda, da razgovaramo sa proizvođačima. Posebno nam je drago što smo se uvjerili da idemo u istom pravcu – da poljoprivredu dovedemo do napretka”, istakao je Simnonjov.

Srna