21.2 C
Trebinje
Petak, 24 Maja, 2024
Naslovnica Trebinje Poklon Grada Trebinja-najbolji trebinjski studenti krenuli na nagradno putovanje /FOTO/

Poklon Grada Trebinja-najbolji trebinjski studenti krenuli na nagradno putovanje /FOTO/

Na petodnevno nagradno putovanje, sinoć je  krenulo 29 najboljih studenata iz Trebinja, čiju ekskurziju, po odluci gradonačelnika Luke Petrovića, finansira Grad Trebinje.

studenti.jpg

Studenti će tokom putovanja obići tri evropske prestonice – Beč, Budimpeštu i Bratislavu, a sa njima na putovanje krenuo je i turistički vodič koji će ih upoznati sa svim znamenitostima ovih gradova.

Ovo je po prvi put da jedan grad u Republici Srpskoj nagrađuje ekskurzijom najbolje studente, kao podstrek da postignu još bolje rezultate u nastavku studiranja, odnosno stručnog usavršavanja.

Studente su na put, pored roditelja, ispratili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić.

Petrović je kazao da je ovo samo mali znak pažnje prema najboljim studentima, poželjevši im srećan put i lijepo druženje na putovanju.

“Vi ste budućnost ovog grada. Nadam se da ćete sutra, kada završite, biti na usluzi svom Trebinju. Ova Gradska uprava će vam uvijek biti na raspolaganju”, istakao je Petrović.

studenti 3.jpg

On je dodao da će Gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrijednijih studenata i nastojati da im obezbijedi uslove da u svom gradu primijene ono što su naučili tokom školovanja.

Na ekskurziju je krenuo i Srđan Ratković, student Filozofskog fakulteta, odsjek istorija u Palama, za koga je ovo jedno novo iskustvo i veoma pozitivan primjer rada gradske vlasti u Trebinju.

“Ovo je nešto novo u Trebinju i za svaku je pohvalu. Cijene naš trud i hvala im na tome. Nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovom putovanju”, istakao je Ratković.

I za Teodoru Mijanović ovo je dodatni podstrek da bude još uspješnija na Stomatološkom fakultetu u Foči, gdje je student četvrte godine.

“Želim da se zahvalim Gradskoj upravi što su prepoznali najbolje studente i nagradili nas. Očekujem lijepe utiske”,kazala je Teodora.

Studentima je obezbijeđen prevoz, smještaj i hrana.

Očekuje se da danas u poslijepodnevnim satima stignu u Beč.

Dolazak u Trebinje je planiran za 26. jul u večernjim satima.

Rejting.info