Počeo simpozijum stručnjaka iz oblasti laringologije i fonijatrije

U Trebinju je večeras počeo 24. simpozijum koji je okupio 100 eminentnih stručnjaka iz laringologije i fonijatrije iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.


Na dvodnevnom simpozijumu, koje je organizovalo Udruženje otorinolaringologa Republike Srpske uz podršku grada Trebinja, biće prezentovano 25 naučno-stručnih radova stručnjaka iz zemalja regiona na odabrane teme iz laringologije i fonijatrije.

Predsjednik Udruženja otorinolaringologa Republike Srpske Zoran Trifković rekao je da je cilj simpozijuma unapređenje ove specijalističke grane medicine koja je ostvarila značajne pomake u posljednjih 10 godina u Republici Srpskoj.

Član Upravnog odbora Udruženja otorinolaringologa Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je ovo jedno od najstarijih udruženja u Srpskoj koje sarađuje sa udruženjima iz regiona.

Direktor Bolnice Trebinje Borislav Grubač je izrazio zahvalnost gradskoj upravi na pomoći pri organizaciji skupa, ističući da je od velikog značaja što se baš u ovom gradu održava ovo važno okupljanje stručnih ljekara.

“Naši doktori će na simpozijumu razmijeniti iskustva, unaprijediti svoj rad i nadamo se pozicioniranju bolnice Trebinje na ono mjesto na kome pripada u zdravstvenom sektoru Srpske”, rekao je Grubač i podsjetio da u trebinjskoj bolnici radi dva otorinolaringologa, te da ova zdravstvena ustanova ima dovoljno kvalitetnu opremu za ovu granu medicinu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Zoran Milošević zahvalio se organizatorima što su prepoznali Trebinje sa svojim kapacitetima, kao mjesto održavanja ovog skupa.

Prije nekoliko dana u Trebinju je održan Prvi međunarodni kongres kardiologa HISPA BiH na kome je učestvovalo 300 najpoznatijih ljekara iz čitavog svijeta.

Srna