Počelo uređenje Ćatovića kraka- Trebinje dobija i novu atraktivnu lokaciju za gradnju /FOTO/

Preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ sa 2.100. 000 KM finansira radove koji su počeli na uređenju Ćatovića kraka u trebinjskom naselju Rastoci što će imati višestruki značaj za grad, rekao je novinarima danas direktor HET-a Gordan Mišeljić.

 

On je napomenuo da projekat ima za cilj rješavanje plavaljenja ovog dijela grada od velikih voda , izgradnju šetališta sa rasvjetom u dužini od 1.100 metara, kao i zida duž korita rijeke Trebišnjice kako bi se obezbijedio put.

Sanacijom Ćatović kraka dobija se i atraktivni prostor koji će se novim urbanističkim planom, a kasnije prostornim i regulacionim urediti.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija je napomenuo da je jedan od benefita projekta što će Trebinje dobiti nove hektare atraktivne urbane površine između rijeke Trebišnjice i Ćatovića kraka gdje će Odjeljenje za urbanizam Grada odrediti namjenu u zavisnosti od potencijalnih investitora koji su zainteresovani za gradnju.

Dragan Aleksić, direktor „Herc-gradnje“- preduzeća koje izvodi radove kaže da se trenitno radi na funkcionalnom i vizuelnom dijelu Ćatovića kraka, proticajnog kraka .
„Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti da u roku od 457 dana, akoo je i planiramo  završmo radove i da ovaj dio grada uredimo“, kaže Aleksić.

Rejting.info