Počela rekonstrukcija Doma penzionera

 Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš posjetio je danas Dom penzionera u Trebinju gdje je ozvaničen početak radova na sanaciji objekta u kome boravi i 20 lica iz kategorije raseljenih.

Čordaš je istakao da je Vlada Republike Srpske za ovu namjenu obezbijedila oko 1.600.000 KM u okviru realizacije Projekta zatvaranja kolektivnih i alternativnih centara /CEB dva/.Čordaš je istakao da Ministarstvo plaća smještaj za 20 raseljenih lica koji se u Domu penzionera nalaze od početka, napominjući da je riječ o starijim licima koji žele da i ubuduće borave u ovoj ustanovi.

“Ono što je i od ranije poznato jeste da je ovaj Dom bio jedan od najsavreminejih i drago mi je što Vlada učestvuje upravo u njegovom uređenju”, rekao je Čordaš i napomenuo da i Grad Trebinje učestvuje u ovom projektu kroz infrastrukturu.

Direktor Doma penzionera Rajko Ćapin izrazio je zadovoljstvo što su radovi na sanaciji počeli, i što će njihovim završetkom korisnici dobiti bolje uslove za boravak, a zaposleni za rad.

“U Domu je ukupno 114 korisnika, od kojih oko 70 odsto potpuno zavisnih”, rekao je Ćapin i istakao odličnu saradnju sa Ministarstvom.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Ministarstvu i ministru Čordašu za razumijevanje i uložena sredstva.

Projektom sanacije Doma penzionera predviđena je zamjena krova, stolarije, elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija, a u potpunosti će biti preuređeni i mokri čvorovi u svim sobama.

Planirano je i postavljanje fasade, kao i izgradnja soba čime će se znatno povećati smještajni kapaciteti doma.

Izvođač radova je firma “Braća Mićić” iz Modriče, a rok za završetak radova je godinu dana.

Srna