Po odluci Petrovića:Grad Trebinje obezbijedio nagradno putovanje za najbolje studente

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović donio je odluku da Gradska uprava finansira višednevnu nagradnu ekskurziju za 29 studenata iz Trebinja sa postignutim izuzetnim uspjehom u toku studiranja.

 

Ovo je prvi put da Grad Trebinje na ovakav način nagrađuje najbolje studente i jedina je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je za najvrednije na visokoobrazovnim ustanovama organizovala putovanje u inostranstvo kako bi bar malo upoznali tamošnju privredu, kulturu i način života.

Petrović je Srni potvrdio da će putovanje trajati pet dana na relaciji Trebinje-Budimpešta-Bratislava- Beč -Trebinje i da će biti realizovano između 20. i 30. jula ove godine.

“Najbitnije nam je da se naši studenti osjećaju ugodno i da im ovo putovanje ostane u lijepom sjećanju, a i da ponešto nauče o gradovima koje posjećuju o čemu će se pobrinuti i lokalni vodiči koji su angažovani za ovu priliku”, istakao je Petrović.

On je dodao da će Gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrednijih studenata i nastojati da im obezbijedi uslove da u svom gradu primijene ono što su naučili tokom školovanja.

Studentima je obezbijeđen prevoz, smještaj, hrana.

Gradska uprava i kroz druge vidove pomoći stimuliše studente kako u njihovom odabiru budućeg zanimanja tako i tokom školovanja.

Petrović je raspisao Javni poziv za dodjelu stipendija studentima koji se školske 2018/2019. godine prvi put upisuju na fakultet deficitarnih zanimanja – arhitekturu, građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehniu, informatiku, srpski jezik i književnost.

Za studente koji upišu ove fakultete dodjeljivaće se stipendija u iznosu od 200 KM mjesečno, za deset mjeseci i to četiri mjeseca u 2018. godini i šest mjeseci u 2019. godini.

Rok za podnošenje dokumentacije ističe 31. jula ove godine.

Studentima koji ostvare pravo na stipendiju dodjeljivaće se stipendija i za drugu godinu studiranja pod uslovom da je redovno upišu prvi put.

Srna