PETROVIĆ: “Neka Drašković prvo državi izmiri dug za IAT, a izborni rezultat analizira sa partnerima

 Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SNSD Luka Petrović poručio je Rodoljubu Draškoviću da prvo državi izmiri dug od 16 miliona KM i kamate koje potiču još od vremena jeftine kupovine cjelokupne imovine “Industrije alata Trebinje” /IAT/, nakon čega može da se povuče iz ove kompanije kao što je danas najavio.
“Želim da naglasim da su i Grad Trebinje i Republika Srpska do sada činili sve na stvaranju preduslova za razoj investicija kompanije `Svislajon` i brojnim programima i pogodnostima podsticali Draškovića i ostale privrednike u našem gradu”, rekao je Petrović.

On je istakao i da je istina da je narod koji je glasao za opoziciju u Trebinju, kojoj i Drašković pripada, najmanje povjerenja dao najvećem investitoru u gradu čija je lista u koaliciji sa Partijom demokratskog progresa osvojila 8,67 procenata ili 1.360 glasova i da nijedan kandidat Draškovićevog Hercegovačkog narodnog pokreta, a na listi ih je bilo 75 odsto, nije prošao u Skupštinu.

“Gradski odbor SNSD Trebinje Draškoviću poručuje da prvo riješi svoja dugovanja prema državi, a onda unutar svoje družine definiše status i sa njima prokomentariše svoje izborne rezultate”, rekao je Petrović.

Drašković je danas medijima uputio dopis u kojem je naveo da će se povući iz Hercegovine i IAT prepustiti državi, uz nadoknadu od 8.750.000 evra.

Srna