Petrović: Finansijska nadoknada nezaposlenim samohranim roditeljima školaraca

 Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da će iz gradskog budžeta finansijsku nadoknadu u narednom periodu dobijati samohrani nezaposleni roditelji školaraca i maloljetna djeca bez roditelja sa područja ove lokalne zajednice.
Petrović je rekao Srni da se trenutno utvrđuju tačan broj lica koja pripadaju ovim kategorijama i već naredne sedmice će biti prikupljene potrebne informacije na terenu.

Gradonačelnik Trebinja kaže da gradska vlast želi sistemski da rješava probleme i na ovaj način da pomogne i donekle rastereti samohrane roditelje, ali i olakša školovanje djeci – osnovcima i srednjoškolcima.

Petrović kaže da prve procjene govore da ovakve djece ima četrdesetak.

“U gradu imamo 11 porodica koje imaju troje djece, a minimalno su godinu ili dvije dana na birou, što ćemo svakako riješiti u narednom periodu. Imamo osam roditelja koji ne rade, a imaju dijete sa daunovim sindromom, tako da ćemo jedno od supružnika zaposliti u državnom sektoru”, kaže Petrović.

On je istakao da će roditelji kojima bude pronađeno zaposlenje biti ukinuta naknada.

Gradska vlast, kaže Petrović, je nizom dosadašnjih aktivnosti potvrdila da je u fokusu njenog interesovanja porodica.Srna