Petrović: Eliminisati potencijalnu korupciju u trebinjskoj bolnici po cijeni da neko ostane bez posla

Grad Trebinje daje punu podršku menadžmentu Bolnice u nastojanju da u ovoj zdravstvenoj ustanovi eliminiše potencijalne koruptivne radnje, po cijenu da neko od ljekara ostane bez posla, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

On je istakao da u bolnici ima mnogo poštenih i moralnih ljekara koji su došli pod sumnju zbog nekolicine kolega.

„Mi smo uz menadžment bolnice i oni imaju našu puno podršku i ukoliko neko  treba da ostane bez posla“, rekao je Petrović.

On je napomenuo da ima mnogo žalbi na korupciju u Bolnici koje stužu i na adresu Gradske uprave i te zdravstvene ustanove.

„To niti je moralno ni ljudski“, istakao je Petrović.

On je napomenuo da se već pune kutije za primjedbe i žalbe u Bolnici koje su postavljene na tri mjesta, a nisu pod video nadzorom, te pozvao građane da odmah prijave ukoliko dođu u situaciju da im neko od ljekara traži novac za neku uslugu.

„Obećavamo da će sve do detalja biti istraženo“, naglasio je Petrović .

Direktor Bolnice Borislav Grubač prije nekoliko dana je za Rejting.info rekao da je jedna od novina koja je uvedena u ovu zdravstvenu ustanovu prijava korupcije, gdje pacijenti svoje sugestije i primjedbe mogu uputiti direktoru, ovlaštenom službeniku ili ostaviti na mjestima predviđenim za to – u holu bolnice i na svakom odjeljenju.

Rejting.info