PAVIĆ:Osnova izborne platforme ekonomska pitanja i običan čovjek

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u Trebinju da je ova politička partija svakim danom sve jača i snažnija i da hoće na izborima da ima nezaobilaznu ulogu u formiranju vlasti, ali i donošenju odluka na svim nivoima vlasti i odlučivanju u Republici Srpskoj i BiH.


Pavić je nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora /GO/ DNS-a istakao da su osnova izborne platforme ove partije ekonomska pitanja i život običnog čovjeka, poručujući da se DNS neće baviti svađama, prepirkama, niti raznim nacionalnim i nacionalističkim pitanjima.

“Prema svim pokazateljima građani sve više povjerenja daju DNS-u. Mi želimo, ne da vladamo, nego da odgovorno izvršavamo volju naroda u svim institucijama”, istakao je Pavić.


Predsjednik DNS-a je istakao da bi se, po posljednjoj anketi koja je rađena, 14,2 odsto biračkog tijela opredijelilo za ovu političku partiju, što je, kako kaže, mnogo više nego na prethodnim izborima, a što se uklapa u njihov cilj od 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je dodao da je danas odlučeno i ko će biti nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

Nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske izborne jedinice jedan je Duško Ivić, za izbornu jedinicu dva Dane Malešević, za izbornu jedinicu tri Nedeljko Čubrilović, a za izbornu jedinicu četiri Siniša Mikić.

Za izbornu jedinicu pet nosilac liste je Slavko Gligorić, za izbornu jedinicu šest Đorđe Popović, za izbornu jedinicu sedam Spomenka Stevanović, za izbornu jedinicu osam Aleksandar Glavaš, a za izbornu jedinicu devet Spomenko Stojanović.

Za parlament BiH za izbornu jedinicu 21 – Banjaluka, Gradiška i Prijedor nosilac liste biće Dagutin Rodić, za izbornu listu 22 Boban Jovičević, a za izbornu jedinicu 23 Nenad Nešić.

Pavić smatra da su to ljudi koji mogu nositi liste i odgovarati za ono što rade u institucijama za koje su predloženi.

On je izrazio zadovoljstvom i “rastom” stranke u Hercegovini, te istakao da očekuje jednog poslanika za Narodnu skupštinu iz ove regije.

Komentarišući isključivanje načelnika opštine LJubinje Darka Krunića iz stranke, čime su izgubili i jedino načelničko mjesto u Hercegovini, Pavić je istakao da DNS nije prihvatio da SDS uđe u vlast, na čemu je po svaku cijenu insistirao Krunić.

“To nije nikakav grijeh ni za stranku, ni za Krunića već za opštinu LJubinje. Mi smo tu lokalnu zajednicu počeli tretirati kao svoje mezimče, a sada je ona negdje u kraju. Mi to nismo željeli, ali ako nemamo komunikaciju sa načelnikom, onda trpe građani”, rekao je Pavić.

Pavić je objelodanio da su DNS i Snaga Hercegovine dogovorili da na opšte izbore izađu zajedno na jednoj listi za Narodnu Skupštinu Republike Srpske.

“Meni je izuzetno drago što je došlo do ovog dogovora, jer izuzetno cijenim ovu stranku i njenog predsjednika Slobodana Šarabu. Za nas je ovo ozbiljna i principijela stranka, što se uklapa u ukupnu politiku DNS-a”, rekao je Pavić.

On je dodao da su to dvije stranke koje vode računa o lokalnom i regionalnom razvoju.

Šaraba je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom.

“Dogovorili smo se da na listi DNS-a za Narodnu skupštinu Snaga Hercegovine ima jednog svog člana”, rekao je Šaraba i dodao da će na listi biti Branka Radmilović, direktor Centra za socijalni rad u Bileći.

O izbornoj platformi DNS govorio je i predsjednik Političkog savjeta DNS-a Mile Dmičić.

Srna