Novim cjevovodom do urednijeg vodosnabdijevanja naselja Dražin Do, Mostaći i Zasad

U Trebinju je danas ozvaničen početak izgradnje novog cjevovoda za Dražensku goru, za šta je grad obezbijedio 344.000 KM bez PDV-a, a čime će biti obezbijeđeno stabilno vodosnabdijevanje u naseljima Dražin Do, Mostaći i Zasad.


Početak izgradnje novog cjevovoda za Dražensku goru ukupne dužine 4,3 kilometra ozvaničili su načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja Marko Rikalo i direktor trebinjskog “Vodovoda” Spasoje Radović.

Rikalo je rekao da je ovo najvažniji projekat u ovoj godini za Trebinje, te podsjetio da su prošle godine uradili projektnu dokumentaciju i riješili imovinsko-pravne odnose, nakon čega su stvoreni preduslovi za dobijanje građevinske dozvole.

“Ovaj projekat je veoma značajan jer smo izgradnjom Akva parka u Gradu sunca prošle godine imali velikih problema u snabdijevanju vodom potrošača na području Dražin Dola, Mostaća i Zasada, budući da je za vrijeme punjenja bazena pritisak bio veoma loš”, naveo je Rikalo.

Izgradnjom ovog cjevovoda Grad sunca i okolna naselja imaće stabilno snabdijevanje vodom, a biće omogućeno i dalje širenje grada.

Direktor “Vodovoda” Spasoje Radović rekao je da je ovo preduzeće nadzorni organ u projektu, jer će kasnije održavati mrežu i pobrinuće se da radovi budu završeni kako treba i prije roka.

“Tokom radova neće biti velikih problema u vodosnabdijevanju u ovim naseljima. Razgovarali smo sa predstavnicima Grada sunca da bazeni budu punjeni noću kako mještani ne bi ostajali bez vode”, istakao je Radović i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni prije roka, za 45 dana.

Izvođač radova je “Konstruktor inžinjering” iz Bileće.

SRNA