Nadzorni odbor prihvatio ostavke Uprave, Čičkovićeva novi direktor ERS -a

 Nadzorni odbor “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/ prihvatio je danas ostavke kompletne uprave predvođene generalnim direktorom Željkom Kovačevićem, te je za novog vršioca dužnosti generalnog direktora te firme imenovao aktuelnog direktora Republičkog zavoda za statistiku Radmilu Čičković.
“Za vršioca dužnosti izvršnog direktora za organizaciono-pravne poslove imenovan je Dragoljub Reljić, a za vršioca dužnosti direktora za ekonomsko-finansijske poslove Darko Milunović”, rekao je novinarima zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ERS-a Nebojša Rikalo.

On je dodao da će ostali članovi uprave biti imenovani u narednom periodu. “Očekujemo primopredajne aktivnosti početkom naredne sedmice”, rekao je Rikalo.

Na vanrednoj sjednici Nadzornog odbora ERS-a u Banjaluci o kadrovskim pitanjima prihvaćene su ostavke vršioca dužnosti generalnog direktora Željka Kovačevića, njegovog zamjenika Branislave Milekić, izvršnog direktora za tehničke poslove Maksima Skoke, izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove Blagoja Šupića i izvršnog direktora za organizaciono pravne poslove Nenada Radovića.

“Danas smo razmatrali poslovanje Mješovitog holdinga ERS-a i donijeli odluku da razriješimo dužnosti vršioca dužnosti izvršnog direktora za razvoj i investicije Petra Ivankovića”, rekao je Rikalo, nakon sjednice Nadzornog odbora u prostorijama ERS-a u Banjaluci.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je ranije da su članovi uprave ERS-a podnijeli ostavke zbog gubitaka u poslovanju.

Ona je podsjetila na opredjeljenje Vlade da se ostavke ili smjene rukovodstava javnih preduzeća dešavaju kada posluju sa gubicima za koja nije moguće naći realno i objektivno objašnjenje, te da će toga biti još.