“Mreža mladih” i trebinjska biblioteka potposali Sporazum o saradnji – NA USLUZI MLADIM I PENZIONERIMA

Predstavnici UG „Mreža mladih“ i JU „Narodna biblioteka“ Trebinje potpisali su danas protokol o saradnji, a u okviru projekta „Perspektiva“ čiji je cilj uključiti različite starosne kategorije i stvoriti neformalnu mrežu penzioneri- mladi-lokalna vlast kako bi se podstakla saradnja na svim nivoima.


JU Narodna biblioteka Trebinje će bez naknade, za potrebe korisnika projekta, knjige i drugu raspoloživu literaturu izdavati i dati na korišćenje Društvenom centru, na uobičajen način pružanja bibliotečkih usluga.
Grad Trebinje je obezbijedio prostor za otvaranje funkcionalnog Društvenog centra, u kome će se, po terminima, realizovati aktivnosti za potrebe penzionera, mladih i aktivnosti po najavi.
Radom društvenog centra omogućiće se starijoj populaciji da bude prihvaćena i informisana a mladim ljudima dati prostor za realizaciju ideja i društveno prihvatljivo angažovanje kroz različite aktivnosti.
Društveni centar je opremljen svom neophodnom opremom.
Finansijska podrška projektu „Perspektiva“ je dobijena kroz grant koji dodjeljuje Evropska unija u BiH, a provodi agencija lokalne demokratije Mostar kroz projekat LINК 4 COOPERATION.
Projekat je podržao i Grad Trebinje.
Omladinska organizacija Mreža mladih je osnovana 2018. godine. Organizacija je svoje granice proširila da obuhvata mlade, ne samo Trebinja, nego i regije, te da ima kontakte i projekte izvan nivoa lokalnog.