13.2 C
Trebinje
Nedjelja, 3 Decembra, 2023
Naslovnica Trebinje Mitrovdan obilježen u Trebinju: Nemjerljiv doprinos Trebinjske brigade u odbrani Hercegovine

Mitrovdan obilježen u Trebinju: Nemjerljiv doprinos Trebinjske brigade u odbrani Hercegovine

Требиње - полагање цвијећа код споменика браниоцима Требиња

 

mitrovdan trebinje2.jpg

Polaganjem cvijeća kod spomenika braniocima Trebinja i lomljenjem slavskog kolača, Gradska boračka organizacija u Trebinju obilježila je danas krsnu slavu – Mitrovdan.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Trebinje Vlado Berak rekao je novinarima da su borci Trebinjske brigade dali nemjerljiv doprinos u odbrani Nevesinja i Hercegovine.

“Bez obzira o kom ratištu se radilo, trebinjskom, dubrovačkom ili nevesinjskom, nijednom borcu nije bilo lako”, rekao je Berak.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je krsnu slavu Boračkoj organizaciji, te istakao da je Trebinje uvelo mnoge programe podrške boračkim kategorijama kojih nema u drugim opštinama.

Ćurić je podsjetio da je u gradu izgrađena Spomen-soba poginulim borcima i da grad izdvaja sredstva za nadoknade suprugama umrlih boraca.

On je naveo da je Gradska uprava počela sa izradom porodične karte kako bi se definisalo šta bi trebalo učiniti za boračke kategorije po prioritetima.

“Do kraja ove godine trebalo bi sve da iskristališemo i vidimo šta bi trebalo da uradi lokalna zajednica, šta bi trebalo prenijeti u nadležnost Republike, jer svi zajedno možemo više”, rekao je Ćurić.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 268 boraca Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.

mitrovdan trebinje1.jpg

 

/SRNA/