Luka Petrović:U toku realizacija više projekata, pomoć brucošima koji upišu deficitarna zanimanja

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović  izjavio je da se radovi u gradskom parku privode kraju, gradi se novi parking kod gradske kapele, da će uskoro biti sanirana ulica Bogdana Zimonjića u Vinogradima, te da se uveliko izvode radovi na sistemu vodosnabdijevanja – Hrupjela-Podgljivlje-Podglisje-Podvori i sistemu navodnjavanja na više lokacija.

Petrović je gostujući u  emisiji “Aktuelno” na talasima “Radio Trebinja” istakao da su to samo neki od mnogobrojnih planiranih projekata, te najavio da će uskoro biti uređene sve staze u gradskom groblju Podgljivlje, izgrađena pješačka staza do Petrovog polja i saniran glavni put kroz to naselje, izgrađen vodovodni sistem za bolje snabdijevanje naselja Zasad i Mostaći, zbog većih potreba za vodom Grada Sunca, kao i javna rasvjeta od Zasad polja do Dražin Dola i od Vinograda do Podgljivlja.

“Radovi i na Gradskom bazenu, koje finansira preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/, izvode se pojačanom dinamikom, a ovo preduzeće radiće i na projektima čija je vrijednost višemilionska. Njemački investitor će nam do kraja aprila saopštini šta tačno treba da se uradi da bi se osposobile hale ‘Novoteksa’. Izdvojili smo 440.000 KM, a ako bude trebalo još sredstava – spremni smo da ih obezbijedimo, jer to znači nova radna mjesta u realnom sektoru”, poručio je Petrović.

On se osvrnuo i na deficitarna zanimanja na području grada.

„Gradska uprava će već na prvoj godini studija obezbijediti pomoć  onim brucošima koji odluče da upišu deficitarna zanimanja“, istakao je Petrović.

On je  dodao da se pojedine struke gomilaju, ali da mašinskih inženjera ili arhitekata fali.

 

“Gradi se hidroelektrana ‘Dabar’, a planirana je i izgradnja HE ‘Bileća’, ‘Nevesinje’ i ‘Dubrovnik II’. Znanje i struka su budućnost ovog grada i regije i zato ćemo svima njima pomoći, a onima koji su već završili, a spremni su da se angažuju, daćemo šansu da se dokažu i uspiju”, rekao je Petrović.

Rejting.info