Lišen slobode zbog prijetnje ubistvom sugrađanima

Trebinjska policija lišila je slobode lice inicijala G.A. koje je na fejsbuk stranici Herceg televizije, ispod teksta sa naslovom „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ napisalo komentar koji je kod prijavioca izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

U saopštenju iz Policijske uprave /PU/ Trebinje se navodi da su su nakon zaprimanja prijave 3. februara i lišavanja slobode lica, izvršili pretres stana koji koristi, te su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona.

“O prijavi je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“, te je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o muškarcu koji je i ranije bio osumnjičen za prijetnje. Ovoga puta je prijetio gradonačelniku Mirku Ćuriću, generalnom direktoru ERS-a Luki Petroviću, načelniku Policijske uprave Trebinje Siniši Laketi, privredniku Bratislavu Pidžuli, narodnom psolaniku Iliji Tamindžiji i savjetniku ministra Staše Košarca Žarku Laketi.

On  je u komentaru, između ostalog, napisao: “Je*aću vam mrtve majke lopovske. Dobro znaju i Luka i Miko da imaju još malo života. Neću vas puno mučiti, nisam monstrum. Kunem se, ubiću vas muški, sve vam je*em što imate od A do Š”.

Rejting.info