U Bolnici Trebinje počeli besplatni pregledi -kardiolozi iz Srbije i Srpske pregledaće 200 pacijenata

Desetak kardiologa sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i drugih zdravstvenih ustanova iz Srbije i Republike Srpske obavljaju besplatne preglede pacijenata koji se nalaze na listi čekanja u Bolnici Trebinje.


Direktor Bolnice Trebinje Borislav Grubač rekao je da su pregledi počeli rano jutros i da će trajati cijeli dan, a zakazano je više od 200 pacijenata iz Trebinja i Hercegovine.

“Pregledaćemo pacijente sa liste čekanja i hitne slučajeve čime ćemo znatno skratiti vrijeme čekanja za buduće pacijente kod domaćih kardiologa”, rekao je Grubač.

U Trebinju večeras počinje prvi Međunarodni kongres kardiologa “Multidisciplinarni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova” koji će trajati tri dana, a koji organizuje udruženje Centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga /HISP/.

Ovo udruženje predstavlja mrežu visoko stručno osposobljenih i savremeno opremljenih specijalizovanih centara za dijagnostiku i liječenje veoma ugroženih i teških kardiovaskularnih bolesnika na teritoriji BiH i Balkana.

Ma Međunarodnom HISP-a kongresu u Trebinju učestvovaće oko 200 eminentnih kardiologa iz regiona i Evrope koji će govoriti o prevenciji infarkta miokarda i šloga, dijabetes melitusu i dislipidemiji.

Domaćin i pokrovitelj kongresa je grad Trebinje, a generalni sponzor Svislajon.

Svečano otvaranje kongresa je večeras u 20.00 časova u hotelu “SL Panorama”.

SRNA