Gradonačelnik Petrović pohvalio objektivno izvještavanje medija

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović organizovao je danas prijem za novinare povodom Međunarodnog dana slobode medija i zahvalio im na objektivnom izvještavanju, te najavio novine u komuniciranju sa predstavnicima medija koji djeluju na ovom području kako bi saradnja bila podignuta na još veći nivo.
Petrović je istakao da je posao novinara veoma težak i odgovoran, te da je uloga medija vrlo važna u društvu.

On je pohvalio trebinjske novinare da kvalitetno i blagovremeno prate sve događaje, kojih je u ovom gradu mnogo, jer se svakodnevno gradi i relizuju se mnogi projekti na dobrobit građana.

Petrović je od novinara pojedinačno želio da čuje prijedloge i sugestije šta bi još, sa njihovog stanovišta, trebalo da uradi Gradska uprava, te kojim segmentima društvenog života da posveti veću pažnju.

Predstavnici dvadesetak medijskih kuća koje djeluju na području Trebinja i Hercegovine, uglavnom su istakli dobru saradnju sa Gradskom upravom uz primjedbe da bi jednom sedmično trebala da bude održana konferencija za novinare na kojoj bi bila predstavljena najaktuelnija dešavanja.

“Želimo da sarađujemo i svaka vaša sugestija i kritika biće nam samo podstrek da još bolje radimo. Evidentno je da u Trebinju svakodnevno ima mnogo više pozitivnih dešavanja nego u mnogim lokalnim zajednicama na području Republike Spske, o čemu svedoči i činjenica da je ovo grad o kome se u svim medijima piše i govori kao o lokalnoj zajednici koja treba da bude primjer drugima”, rekao je Petrović.

Sa novinarima su razgovarali i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić i predsjednik i potpredsjednik  Skupštine grada Dragoslav Banjak i Bojan Šapurić.

Predstavnici Gradske uprave novinarima su uručili prigodne poklone.SRNA