Djokić:Očekujemo dva mandata iz Hercegovine za Narodnu Skupštinu

 Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izrazio je očekivanja da će ova politička partija na predstojećim izborima imati veću podršku, jer je prethodnih 25 godina radila u interesu Republike Srpske i njenih građana, što će i dalje činiti.
“Građani prepoznaju ideju socijalista – sigurnost, stabilnost, političku snagu koja umjerenom politikom, odgovornošću i dijalogom podstiče druge da se usmjere ka takvoj politici, a kada su u pitanju ukupni odnosi u BiH onda želimo trajan mir i sigurnost za svaki narod”, rekao je Đokić.

Uoči sjednice Regionalnog odbora SP za Hercegovinu održanoj u Trebinju, Đokić je istakao da je sve ono što su socijalisti radili u prethodnim godinama bilo u fukciji ispunjenja najava u predizbornom programu 2014. godine.

“To je borba za privredni razvoj Republike Srpske, stvaranje novih radnih mjesta, te poboljšanje ukupnog ekonomskog ambijenta za stvaranje preduslova za nove investicije”, rekao je Đokić.

On kaže da još nisu definisali listu kandidata za poslanike, ali da je cilj socijalista da u Hercegovini imaju dva mandata za Narodnu skupštinu Srpske.

Đokić je napomenuo da se redovno izvršavaju obaveze prema svim fondovima socijalnog osiguranja – isplata penzija, dječijeg i materinskog dodatka.

On je rekao da se u Hercegovini realizuju ozbiljne investicije, da su u toku aktivnosti na izgradnji Hidroelektrane “Dabar”, kao i da je završena faza priprema za ugovaranje izgradnje Hidroelektrane “Buk Bijela”.

Potpredsjednik SP Maksim Skoko očekuje da će SP dobiti u Hercegovini dva mandata za Narodnu skupštinu i ističe da ne sumnja u takav rezultat poznavajući stanje na terenu.

“Svjesni smo da će građani prepoznati naše opredjeljenje da radimo na dobrobit građana u svim strukturama gdje učestvujemo u vlasti, te za stvaranje boljeg privrednog ambijenta u Republici Srpskoj”, rekao je Skoko.