Ćurić:Migranti se ne mogu zadržavati u Trebinju

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić poručio je da ovaj grad nema kapacitete za smještaj migranata, ističući da još nisu riješeni ni stambeni problemi izbjeglih i rasljenih iz proteklog rata, a ne da se zbrinjavaju druga lica.


“Činjenica je da nemamo kapaciteta i da se migranti ne mogu ovdje zadržavati. Grad Trebinje je u proceduri izgradnje zgrade za smještaj raseljenih lica iz proteklog rata, što znači da nismo riješili ni taj problem, a ne da stvaramo novi”, istakao je Ćurić, dodavši da se gradi 30 stanova, a imaju više od 60 zahtjeva.

On je rekao da je migrantska kriza ozbiljan problem i da mu tako treba i pristupati, te da “treba tražiti zaštitu države, jer svako mora da radi svoj dio posla”.

“Kroz Trebinje svakodnevno prolaze migranti. Crveni krst im da hranu, ali to je jedino što možemo učiniti i to samo prilikom prolaska kroz naš grad”, naveo je Ćurić.

“Večernje novosti” pišu da se u Sarajevu pojavila karta i raspored za smještaj 11.000 migranata u četiri grada Republike Srpske – Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku i Trebinju, te opštinama Višegrad i Gradiška.

“Sve više se govori da postoji prećutni plan Savjeta ministara da Republika Srpska primi 11.000 migranata, od kojih bi po 2.500 otišlo u Bijeljinu i Trebinje, 2.000 u Zvornik, po 1.500 u Banjaluku i Gradišku, dok bi 1.000 migranata završilo u Višegradu”, saznaju “Novosti” od izvora bliskih Savjetu ministara.

SRNA