Blokiranje vozila i prekršajni nalozi za nepropisno parkiranje

U proteklih mjesec dana Komunalna policija je na području grada Trebinja sankcionisala 182 vozača zbog nepropisnog parkiranja vozila, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Bojan Čvoro.

 

On je naveo da je izdato 57 naloga za blokiranje vozila sa stranim registarskim oznakama, dok je protiv 125 lica pokrenuta procedura izdavanja prekršajnih naloga.

Čvoro kaže da Komunalna policija u Trebinju dolaskom turističke sezone vrši pojačane kontrole nepropisnih parkiranja na području grada, napominjući da je visina novčane kazne 30 KM i da je definisana Odlukom o bezbjednosti saobraćaja na području Trebinja.

On napominje da su u okviru njihove nadležnosti nepropisna parkiranja na trotoarima, zelenim površinama, pješačkim stazama, kao i mjestima rezervisanim za parkiranje drugih vozila /po pozivu vlasnika rezervisanog parking mjesta/.

“Cilj ovih kontrola jeste stvaranje uslova za bezbjedno kretanje pješaka, a prvenstveno djece”, ističe Čvoro i apleuje da se vozači pridržavaju zakonskih pravila kada je riječ o parkiranju automobila.

Srna