Aleksandar Vučić potvrdio:”Dolazim u Trebinje, pomoćemo razvoj ovog dijela Srpske “

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  potvrdio je danas da će sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom  početkom sljedeće sedmice boraviti u Trebinju.

Na konferenciji za novinare u Beogradu Vučić je istakao da će u Trebinju obići radove na vrtiću u Gorici koji gradi Republika Srbija, te da će otvoriti ekspozituru Komercijalne banke.

Vučić je rekao da će i ubuduće pomoći neke projekte u ovom dijelu Republike Srpske.

“Vidjećemo kako i na koji način razvoj ove regije možemo da pomognemo.Mislim da je važno da našem narodu u Trebinju pokažemo da smo tu, da ekonomski pomognemo, da pomognemo u povećanju trgovinske razmjene, u pravljenju boljih puteva”, rekao je Vučić.

On je istakao da je sa Dodikom već  razgovarao o ulaganjima u putnu infrastrukturu na području Srpske koja bi bila najbliža veza sa Hercegovinom.

“Računali smo predsjednik Dodik i ja   da, kada budemo izgradili put do Požege ostaje taj deo do Višegrada, 62 kilometra.Pokušaćemo da taj put napravimo  da bude najbliži do mora, Jadranskog , ali i dijela srpske Hercegovine”, rekao je Vučić.

Predsjednik Republike Srbije je rekao da će  u utorak, 10. aprila boraviti u Mostaru, na sajmu privrede,  nakon čega dolazi u Trebinje.

Rejting.info