TREBINJE: Podržimo omladinu – dođimo na koncert orkestra Gimnazije i predstavu “Koferi”

Gimnazija “Jovan Dučić” iz Trebinja  poziva sugrađane da 20. i 21. marta prisustvuju koncertu orkestra škole i pozorišnoj predstavi “Koferi”,  koju organizuje u Kulturnom centru  povodom  5. Susreta evropskih gimnazija.

 

Koncert u kome učestvuje 25 učenika Gimnazije održaće se 20. marta u 20 časova, a predstava, u kojoj igraju gimnazijalci od 1. do 4 razreda,  21. marta u 19 časova.

U Gimnaziji smatraju da će, zbog specifičnosti teme,  posebnu pažnju privući sa predstavom “Koferi” na kojoj ozbiljno, već duži period, radi trideset učenika.

Jelena Mandrapa, profesor srpskog jezika u Gimnaziji, koordinator  projekta i pomoćnik režisera na predstavi kaže  da je ovo  dobra prilika da se ispromovišu učenici koji pored nastavnih aktivnosti nalaze vremena da se pronađu i u orkestru i u dramskoj grupi.

“Opredijelili  smo se za  temu koja je vrlo aktuelna –  odlasci iz zemlje koji su kroz ispovijesti učenika dočarani  nekada na bolana, a nekada na komičan način”, ističe Mandrapa.

Ona dodaje da šarm predstavi, osim mladosti koja je na sceni,  daju i aktuelne muzičke numere i scenografija koju čine samo koferi.

“Poentu priče nećemo otkrivati,  dovoljno je reći da se nalazi na samom kraju i neka ona bude pozivnica za sve one koji su zainteresovani da podrže mlade entuzijaste našega grada”, poručila je Mandrapa.

Susreti,  čiji je domaćin Gimnazija “Jovan Dučić”, će okupiti predstavnike škola iz Rumunije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije.

Za vrijeme susreta gimnazijalaca, koji će predstaviti svoje škole, gradove, države, održavaće se i  radionice na različite teme koje će uraditi Pedagoško psihološka služba gimnazije iz Trebinja.

Rejting.info