VUKANOVIĆ: “Da sam ministar uhapsio bih Stanivukovića – Podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg prijatelja

 

Nebojša Vukanović presavio je tabak i podnio krivičnu prijavu protiv svog opozicionog saborca Draška Stanivukovića.

Za Vukanovića je sporna podrška grada izgradnji sportskog centra za održavanje teniskog turnira, izmjena regulacionih planova. Kaže da Stanivuković nenamjenski troši novac iz budzeta. zbog svega toga Vukanović kaže da bi ga uhapsio, da može.

„Da sam sad ministar unutrašnjih poslova, hipotetički, da je došlo do promjene vlasti gospodin Stanivuković bi danas bio uhapšen i bio bi dva dana u pritvoru. Gospodin Stanivuković je prvo prebacio pet miliona maraka na račun Teniskog saveza, a plan je bio da još 10 miliona prebaci Vlada Republike Srpske. Tesniski savez nije ugovorni organ“, izjavio je Vukanović.

Draško Stanivuković odgovara da sve radi po pravilima i da ga Vukanović kleveće. Sve što mu spočitava, a tiče se teniskog turnira- ne stoji.

„Usvojena je u budžetu stavka grant Teniskom savezu, ali znači usvojen grant. Imate grant Domu zdravlja 1,5 miliona, imate grant Centru za socijalni rad. Gdje je tu krivična odgovonost? To su paušalne tvrdnje“, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sa Stanivukovićem nemam komunikaciju, on je u simbiozi sa vladajućima, i on je jedna velika prevara – sve to je izgovorio Vukanović. Ovaj put Stanivuković mu nije ostao dužan, pa je Vukanoviću poručio da umjesto što je u svađi sa cijelim svijetom treba sebe da preispita. Pozvao ga je da se pokaže i dokaže, pa onda kritikuje.

„Ja se kajem, još jednom se izvinjavam svim Banjalučanima što sam ih doveo u zabludu tvrdeći da je gospodoin Stanivuković čestit i pošten, vrijeme je pokazalo da je on nažalost pokazao svoje pravo lice. On nije ni čestit ni pošten, on je jedna velika prevara“, porčio je Vukanović.

“Što ne pobijedi u Trebinju? Neka se kandiduje za gradoančelnika Trebinja , ako je frajer? Kandiduj se frajerčino, pokaži kako se vodi Trebinje pa ću ti ja dati i Banjaluku, kiosk u životu nisi poveo a sudiš kako se vodi Banjaluka“, odgovara Stanivuković.

Poslije današnjih poteza i prozivki  definitivno je “pukla tikva” između Vukanovića i Stanivukovića. Možda će ih samo sudnica spojiti u istu prostoriju.