Vojvoda Aleksić: Ne predstavljam nikakvu bezbjednosnu opasnost po BiH

Vojvoda Slavko Alkesić iz Bileće izjavio je Srni da ne predstavlja nikakvu bezbjednosnu opasnost za BiH, te da se ne može staviti znak jednakosti između organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata i “Noćnih vukova” sa vehabijskim pokretom.

“Ako su istinite tvrdnje pojedinih medija, ne predstavljam nikakvu bezbjednosnu opasnost za BiH, ni ja ni bilo ko koga je prozvao ministar bezbjednosti BiH – eksponent politike koja je stvarna opasnost po BiH, a naročito po Republiku Srpsku i njene institucije”, istakao je Aleksić.

On je poručio da se njegova ratna prošlost može provjeriti kod sva tri naroda u BiH.

“Moja ratna prošlost može da se provjeri kod Srba, muslimana i Hrvata koji su čitav rat proveli na Grbavici. Ne može se staviti znak jednakosti između organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata i `Noćnih vukova` sa vehabijskim pokretom”, istakao je Aleksić.

Ministarstvo bezbjednosti BiH označilo je kao bezbjednosnu prijetnju po BiH Ravnogorski pokret, vojvodu Slavka Aleksića, ruski Moto-klub “Noćni vukovi”, udruženja “RS – Čast otadžbine” iz Beograda, “Veterane Republike Srpske”, kao i radikalne selefiste, piše portal “Indeks.ba”.
U informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH, koja je sačinjena na osnovu podataka dobijenih u posljednja dva mjeseca od policijsko-obavještajnih agencija nalaze se i imena pojedinaca koji predstavljaju prijetnju po bezbjednost, a među njima su i DŽevad Galijašević, Predrag Ćeranić, Miroslav Lazanski i Duško Vukotić, piše portal.Srna