Uhapšeno 19 lica, pretresi i u Gacku

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zajedno sa pripadnicima PU Zvornik, PU Istočno Sarajevo i PU Trebinje realizovali su operativne akcije kodnog naziva “Fokus” i “Trebević” koje su usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, te nedozvoljene trgovine.

U okviru ovih akcija slobode je lišeno 19 lica, a pretresi su izvršeni na 21 lokaciji na teritoriji grada Zvornik i opština Vlasenica, Milići, Sokolac, Pale i Gacko, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Radi se o organizovanim kriminalnim grupama koji su na području Istočnog Sarajeva, Zvornika, Pala i Gacka vršile promet raznih opojnih droga kao i promet akciznom robom bez markica – cigareta, potvrđeno je za RTRS.

U akciji je zaplijenjeno više vrsta opojnih droga. Zaplijenjeno je oko 0,5 kilograma opojne droge heroin, oko 60 grama marihuane, kokain, veća količina cigareta bez akcizne markice – ukupno 29.110 paklica cigareta, precizna vaga za vaganje i municija.

Nad licima je u toku kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku biti sprovedeni u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(RTRS)