U Italiji izgorio autobus koji je prevozio banjalučke učenike

U blizini italijanskog ljetovališta Lido di Jezolo jutros se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je izgorio autobus u kojem su se nalazili učenici banjalučke Ekonomske škole, ali na sreću niko od učenika nije povrijeđen, saopšteno je iz Gradske uprave.

Foto:Ilustracija

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da se, prema prvim informacijama, nezgoda dogodila jutros oko 9.30 časova, dvadesetak kilometara od Lido di Jezola, tako što je motociklista podletio pod autobus, nakon čega je autobus u potpunosti izgorio zajedno sa svim stvarima.

On je istakao da su vlasti Grada Banjaluke u kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je prtljag ostao u zapaljenom autobusu.

“Na sreću, niko nije povrijeđen i to je ono što je najvažnije. Sad je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, te da im se pomogne u obezbjeđivanju potrebnih stvari, s obzirom na to da je prtljag izgorio zajedno sa autobusom”, rekao je Banjac.

U saopštenju se navodi da će banjalučke gradske vlasti pružiti svaku vrstu potrebne pomoći učenicima banjalučke Ekonomske škole.

Gradske vlasti su u stalnom kontaktu sa nastavnicima, koji učenike prate na ekskurziji, i potrudiće se da im pomognu da nastave putovanje, bez obzira na jutrošnju traumu.

SRNA