Slikar Jovan Aleksić sigurno korača ka svojim snovima

Jovan ima nekoliko zajedničkih izložbi sa kolegama sa Akademije, te dodaje da samostalnu još nije imao, ali se jednoj nada po završetku studija.

Priredila: Milosava SUPIĆ VUKOVIĆ

Jovan Aleksić iz Bileće, student četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, na odsjeku Slikarstvo, jedan je od dobitnika prestižne nagrade koju ova visokoškolska ustanova dodjeljuje najboljim i najtalentovanijim studentima.

Aleksić je zapažen po izuzetnom talentu, a trudom i radom uspio je da stane u red najboljih.

On ističe da je nagrada podstrek za rad, naglašavajući velike zasluge profesora koji su se trudili da iz studenata izvuku najbolje.

Talenat ovog budućeg akademskog slikara nije se rodio preko noći niti je ovaj mladi Bilećanin slučajno odlučio da upiše Akademiju, već je kao sasvim mali privlačio pažnju svojim crtežima.

“Otkad znam za sebe uvijek sam volio da crtam… Ta ljubav se učvrstila kroz srednju školu i već sam tada znao šta ću studirati. Odlučio sam se za trebinjsku Akademiju.

Osim što mi je blizu, znao sam da studentima pruža odlične mogućnosti na usavršavanju”, kaže Jovan.

Dodatni podstrek da vjeruje u sebe bile su dvije prve i više drugih i trećih nagrada, osvajanih tokom srednje škole.

“Jedna od meni značajnih i dragih nagrada je prvo mjesto sa Likovne radionice `Koraci` u Banjaluci, na kojoj sam učestvovao 2012. godine”, napominje Jovan.

On već ima nekoliko zajedničkih izložbi sa kolegama sa Akademije, te dodaje da samostalnu još nije imao, ali se jednoj nada po završetku studija.

Jovanu je želja da nastavi dalje da se školuje i usavršava, odnosno da upiše master studije.

“Ostaću pri slikarstvu! To je pravac koji me najviše inspiriše i ne bih ga mijenjao. Tehnika koju posebno volim i često se njom koristim je akril na platnu.

Specifična je, odgovara mi i njom mogu na najbolji način da izrazim svoju individualnost i emociju”, naglašava ovaj talentovani mladić iz Bileće.

Jovanu je veoma važno što njegove planove podržavaju roditelji, zbog čega mu je mnogo lakše da postiže uspjeh i ide ka ostvarenju snova. Srna