Otac tragično nastradalog Davida Dragičevića dao rok do 31. januara da bude riješen predmet

 
Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida, rekao je da je dao rok do 31. januara iduće godine, kada je rođendan njegovog sina, da bude riješen ovaj predmet.
Dragičević je rekao da je danas podnio banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu 100 simboličnih prijava protiv nepoznatih osoba zbog ubistva njegovog sina i najavio da će u narednom periodu podnijeti “bar još 50.000 prijava”.On je rekao novinarima da je u ime građana podnio prijave “koje su mu dostavljene proteklih dana”.

Prema njegovim riječima, u drugoj prijavi koju je podnio glavnom republičkom tužiocu on traži da se formira novi tim koji će istraživati teško ubistvo Davida i da se iz predmeta izuzme glavni tužioc Želimir Lepir “i svi ljudi koji su u sprezi sa njim”.

Dragičević je istakao da je David mučen zadnji put 23. marta do 21.30 časova, a da je izdahnuo između 22.00 i 23.00 časa, te naveo da zna ko je ubio njegovog sina i da ima dokaze za to.

On je istakao da očekuje od anketnog odbora da radi svoj posao, ali “da će podnijeti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača jer je na skupštini rekao da je njegov sin počinio pljačku kuće”.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Srna