Nevesinjska olimpijada 2018: Nagradni fond 35.000 KM

Organizacioni odbor „Nevesinjske olimpijade 2018“ utvrdio je program i nagradni fond ovogodišnjeg sabora tradicije i viteštva. Tokom osam takmičarskih dana sportisti iz regiona imaće priliku da se ogledaju u 48 disciplina. Za najuspješnije olimpijce obezbijeđene su medalje i novčane nagrade.
Ukupan nagradni fond iznosi 35.000 KM, a kao i godinama ranije najunosnije će biti konjske trke. Organizatori su za vlasnike najbržih grla u tri trke namijenili ukupno 15.500 KM.

Vojvođanski divovi

Preliminarna takmičenja u ekipnim sportovima krenuće već početkom avgusta, a prve medalje biće podijeljene 5. avgusta kada su zakazani Atletski miting „Aleksa Kovačević“ i Omladinski košarkaški turnir. Na Sportskim terenima Kilavci očekuje nas uvijek zanimljiva Liga mjesnih zajednica, omladinski turnir u malom fudbalu, te turnir u basketu. U sportskoj dvorani „Nevesinjka“ nadmetaće se odbojkašice i rukometašice.

Veliku pažnju sportske javnosti u Nevesinju izaziva humanitarna fudbalska utakmica veterana Veleža i Crvene Zvezde. Ovaj susret na Gradskom stadionu zakazan je za ponedjeljak, 6. avgusta u 18 časova. Prilog od ulaznica biće uplaćen za izgradnju sportskog terena u Prebilovcima.

U prostorijama Streljačkog kluba „Sveti Dimitrije“ planirana su pojedinačna i ekipna takmičenja u streljaštvu. Olimpijski petak je po tradiciji rezervisan za šahiste i mlade guslare.

Bogato kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo Nevesinjci će pokazati kroz prateće olimpijske sadržaje – Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radosti, Olimpijski kviz,Malu olimpijadu, omladinske i etno koncerte. Ovogodišnja sajamska manifestacija na Gradskoj pijaci nosi naziv „Plodovi hercegovačkog krša“ i imaće regionalnu podršku.

sajam 23

Na obali jezera Alagovac po 11. put se priređuje takmičenje u sportskom ribolovu. Inspirisani prirodnim ljepotama i gostoprimstvom u Nevesinje su prethodnih godina dolazili ribolovci iz svih krajeva bivše Jugoslavije i nema razloga da tako ne protekne i ovogodišnje okupljanje.

Svečano otvaranje 143. Nevesinjske olimpijade sa bogatim kulturno-zabavnim programom biće održano na Gradskom trgu u subotu 11. avgusta. Sutradan, na Bratačkom lugu kod Nevesinja biće priređena centralna manifestacija sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama. Stari i mladi, amateri i profesionalci pokazivaće snagu, spretnost i sportsko umijeće, a kruna viteškog nadmetanja biće tri galoperske trke koje su vijek i po prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

sajam 17 40

Organizator Olimpijade je Opština Nevesinje, a manifestaciju sporta, kulture i turizma podržaće i brojni sponzori.

Radio Nevesinje