Imena 17 uhapšenih u akcijama “Fokus” i “Trebević”, među njima i Hercegovci

U akcijama kodnog naziva “Trebević” i “Fokus” na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik uhapšeni su Milenko Samardžić, Velibor Vuković i Željko Đuričić, saznaje Srna.
Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapšeni su Vladimir Mačar, Dejan Marković, Velemir Ponjarac i Srđan Pržulj.

Prema saznanjima Srne, među uhapšenim su i Mladen Zirojević, Velibor Mavrak, Aleksandar Telebak, Dragan Slijepčević, Bogdan Mučibabić, Vedran Kandić, Tomo Antelj, Dejan Miljanić, Blagoje Šukić i Katarina Denda.

U akcijama “Fokus” i “Trebević”, koje su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, uhapšeno je 19 lica, a za sada nepoznat je identitet dva uhapšena lica čiji su inicijali I.H. i B.DŽ, oba iza Sarajeva.

Iz MUP-a Srpske ranije je saopšteno da je u toku kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, te da će nakon toga u zakonskom roku biti sprovedeni u nadležnost okružnih javnih tužilaštava Trebinje i Istočno Sarajevo.

U akcijama “Fokus” i “Trebević” zaplijenjeno je oko pola kilograma opojne droge heroin, određena količina marihuane i kokaina, oko 30.000 paklica cigareta bez akcizne markice, precizna vaga za vaganje, kao i određena količina municije.

Pretresi su izvršeni na 21 lokaciji na području grada Zvornik, te opština Vlasenica, Milići, Sokolac, Pale i Gacko.

Akcije su bile usmjerene na otkrivanje organizovanih kriminalnih grupa koje su na području Istočnog Sarajeva, Zvornika, Pala i Gacka vršile promet raznih vrsta opojnih droga, kao i promet akciznom robom bez markica.

SRNA