Dodik sa Rusima o rekonstrukciji TE “Gacko” i “Ugljevik”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Rusije o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana “Gacko” i “Ugljevik”.
“Razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana `Gacko` i `Ugljevik` koju bi obavila `Podoljska fabrika za mašinogradnju`, zahvaljujući kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povećala njihova snaga”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je sa Sergejom Ivanovičem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije, i sa predstavnicima grupe kompanija “ZiO”, koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu Akcionarskog društva “Podoljska fabrika za mašinogradnju” razgovarao i o pitanjima međunarodne saradnje u oblasti elektroenergetike.

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Šmatko istakli značaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u Republici Srpskoj, te izrazili nadu da će današnji sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme. SRNA