Davidovićeva uručila didaktički materijal dječijem vrtiću u Gacku /FOTO/

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je posjetila dječiji vrtić u Gacku i uručila didaktički materijal.


Davidovićeva je, nakon razgovora sa pomoćnikom direktora Miletom Davidovićem, istakla da je ovo jedan od uređenijih vrtića koji svojim smještajnim kapacitetima i okolnim prostorom zadovoljava sve norme, te pohvalila rad rukovodstva i vaspitača.


“Ministarstvo ulaže velike napore kako bi vrtići bili što uređeniji, da bi naši najmlađi imali sve uslove za dobro vaspitanje”, rekla je Davidovićeva.

Davidovićeva je istakla da resorno ministarstvo vrtiće u Srpskoj pomaže putem konkursa, te napomenula da će naredni biti raspisan za mjesec dana, a putem njega će vrtići moći da dobiju do 3.000 KM.

Ona je podsjetila da je ranijih godina najmanje zahtjeva dolazilo iz istočnog dijela Republike Srpske, dodajući da se ta situacija promijenila nakon što je sugerisala da se pozovu svi vrtići od Bijeljine do Trebinja, kako bi im se ukazala neophodnost prijave na konkurse.

Davidovićeva je kao osnovne probleme sa kojima se susreću vrtići u Republici Srpskoj navela nedostatak kapaciteta posebno u većim gradovima, gdje su velike liste čekanja.

“Problem je što vrtići ne mogu da finansiraju i drugu smjenu, čije uvođenje bi bilo značajno da bi roditelji mogli da rade bez opterećenja”, rekla je Davidovićeva i dodala da ubuduće opštine u čijoj su nadležnosti vrtići moraju da povedu više računa o ovom problemu.

Mileta Davidović, pomoćnik direktora vrtića u Gacku, zahvalio je za posjetu i poklone koji će doprnijeti kvalitetnijem radu sa djecom.

Kapacitet ove vaspitno-obrazovne ustanove je 150 mjesta i u njemu borave djeca uzrasta od tri do šest godina, ali primaju i djecu od dvije godine. Takođe, organizovan je i produženi boravak za školarce od trećeg do šestog razreda osnovne škole.

/SRNA/