Boračka organizacija Bileća: Napad na vojvodu Aleksića – napad na sve bivše borce Republike Srpske

 Vojvoda Slavko Aleksić je častan i pošten čovjek i velika je sramota što ga je Ministartvo bezbjednosti BiH označilo kao osobu koja bi mogla biti bezbjednosna prijetnja po BiH, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Bileća Veso Vujović.
Iz bilećke Boračke organizacije poručuju da je “napad na Aleksića napad na sve demobilisane borce Republike Srpske”.

“Vojvoda Aleksić je veliki patriota koji se kao i svi mi koji smo ratovali časno i pošteno borio za svoj narod i Republiku Srpsku i posljednja je osoba koja bi mogla nekome da bude prijetnja”, rekao je Vujović.

On kaže da njegovi sugrađani ne mogu da vjeruju da je neko mogao “prst da uperi” u vojvodu Aleksića kao prijetnju po BiH, jer svi znaju da je riječ o dobrom čovjeku visokomoralnih kvaliteta.

Vujović je ocijenio da “neko želi svoju krivicu da svali na poštene i časne srpske vojvode”.

Ministarstvo bezbjednosti BiH označilo je kao bezbjednosnu prijetnju po BiH Ravnogorski pokret, vojvodu Slavka Aleksića, ruski Moto-klub “Noćni vukovi”, udruženja “RS – Čast otadžbine” iz Beograda, “Veterane Republike Srpske”, kao i radikalne selefiste, piše portal “Indeks.ba”.

U informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH, koja je sačinjena na osnovu podataka dobijenih u posljednja dva mjeseca od policijsko-obavještajnih agencija nalaze se i imena pojedinaca koji predstavljaju prijetnju po bezbjednosti.

Među njima su i DŽevad Galijašević, Predrag Ćeranić, Miroslav Lazanski, Duško Vukotić, vođa ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, i vođa ogranka ove organizacije u Srbiji Saša Savić. Zaldastanovu i Saviću je zabranjen ulazak u BiH, navodi “Indeks”. Srna