Svi koji idu na odmor u Crnu Goru moraju da poštuju ova pravila…

Posetiocima plaža i turistima koji odmaraju na primorju preporučeno je da zbog svoje bezbednosti poštuju ova pravila:

-Turistima na crnogorskom primorju savetovano je da se ne kupaju na kupalištima koja nisu uređena i nemaju spasilačku službu, kao i na ušću reke Bojane u Jadransko more, jer postoji opasnost od jakih struja i naglih promena dubina, navodi se u zajedničkom saopštenju Javnog preduzeća “Morsko dobro” i Crvenog krsta Crne Gor

Jake struje i veliki talasi na području Velike plaže i Ade Bojane u Ulcinju zahtevaju da kupači budu posebno obazrivi – istaknuto je u saopštenju.

-Posetiocima plaža i turistima koji odmaraju na primorju preporučeno je da zbog svoje bezbednosti i ugodnog boravka poštuju pravila ponašanja, pa im je ukazano da je fatalna kombinacija kupanja i konzumiranja alkohola.

-Kupačima je savetovano i da ne skaču u vodu ako ne poznaju dno koje može biti pliće nego što se misli ili na dnu može biti opasan predmet, da najmanje sat vremena nakon obilnog obroka ne ulaze u vodu, da se ne udaljavaju previše od obale.

-Javno preduzeće “Morsko dobro” i Crveni krst Crne Gore ističu da kupači moraju da vode računa o svojoj bezbednosti, iako su na svim uređenim kupalištima na crnogorskom primorju prisutni spasioci na vodi.

Alo rs