“POŠTUJEMO SVE MJERE”  JEDINA OPŠTINA u Crnoj Gori u kojoj NEMA KORONE

Šavnik je i dalje jedina “korona free” opština u Crnoj Gori, jer od 17. marta, kada su registrovani prvi slučajevi KOVID-19 u toj zemlji, niko od oko 2.000 stanovnika nije zaražen korona virusom.

Stanovnici Šavnika kažu da je to zato što su oni zdrav narod i zato što poštuju mjere.

– Naroda mnogo nema, ne družimo se mnogo. Tako da smo do sad prošli dobro. Inače nikad nije zapamćeno da smo imali neku jaču epidemiju. Mi smo zdravi, zdravo se hranimo, zdravu prirodu imamo, rijeke, sve kod nas je lijepo. Nema od virusa straha, kod nas virusa nema sigurno – kažu mještani.

Povoljna epidemiološka situacija posebno raduje jedinog ljekara u Šavniku, Sanju Bušaj, koja se nada da će tako i ostati do kraja borbe sa novim virusom, pišu Vijesti.

Ona kaže da su Šavničani uglavnom zdravi, ali i da poštuju propisane mjere.

– Inače su otporni. Nemamo nešto mnogo uobičajenih respiratornih. Vjerovatno da je to, sama otpornost, način života, rada, a onda i sama disciplinovanost. Smanjili su broj kontakata, poštuju mjere distance, higijene ruku, manje se druže. Mislim da je sve to doprinijelo – rekla je Bušaj.

Pod mjerama samoizolacije trenutno je u Šavniku pet osoba koje su došle iz Srbije i sve su dobro, bez simptoma. Doktorica Bušaj kaže da i oni poštuju mjere i redovno je kontaktiraju.

Dosadašnjim rezultatima u borbi sa koronom zadovoljni su i u lokalnoj upravi.

Šavnik, kao jedina opština bez zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, postao je inspiracija i za neobične napise na društvenim mrežama.

Tanjug