Ostavke čelnika crnogorske policije zbog pogrešne bezbjednosne situacije

Podgorica

 Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević podnijeli su ostavke zbog pogoršane bezbjednosne situacija u Podgorici, gdje su se u posljednja tri dana dogodila tri ubistva, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.
Nuhodžić je istakao da policija nije uspjela da obezbijedi sigurnost građana u obračunu organizovanih grupa, o čemu svjedoči današnje ubistvo Radivoja Jovanovića, koji je nevina žrtva ubijen u obračunu kriminalnih grupa.

“Mislili smo da ćemo potpuno izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa, što je slučaj ubijenog Radivoja Jovanovića iz Podgorice danas”, rekao je Nuhodžić.

Nuhodžić je naveo da su Stojanović i Račević večeras podnijeli ostavke na Kolegijumu Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

On je za sutra najavio sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog situacije u Podgorici, kojom će predsjedavati premijer Duško Marković.

Direktor Agencija za nacionalnu bezbjednost /ANB/ Dejan Peruničić razriješio je rukovodioca podgoričkog Centra ANB-a Milana Kovačevića nakon današnjeg dvostrukog ubistva u Podgorici. Na to mjesto postavljen je Bojan Vukčević, dosadašnji pripadnik Sektora za kontraobavještajnu zaštitu.

U pucnjavi koja se oko podneva dogodila u centru Podgorice ubijeni su Radivoje Jovanović i Miloš Šaković.

Jovanović je nedužna žrtva koja je stradala u pucnjavi na Šakovića.

U eksploziji u blinidranom automobilu prije dva dana likvidiran je Dražen Čađenović. Ovaj slučaj okarakterisan je kao obračun organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Od sedam napada eksplozivom od početka godine, tri se povezuju sa sukobima klanova.

Srna