Let Zagreb-Mostar traje kratko, cijena pristupačna

Glavni grad Hrvatske Zagreb i najveći grad Hercegovine Mostar, nakon punih 12 godina, ponovo su povezani avio linijom.

Zahvaljujući saradnji mostarskog aerodroma i kompanije „Croatia Airlines“ te subvenciji federalne vlade, uspostavljena je redovna linija, a cijena povratne karte je 89 eura, piše Dnevni avaz.

Tako će iz Zagreba za Mostar avion „Dash 8 Q400″, koji može primiti 76 putnika, letjeti četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati, a iz Mostara za Zagreb ponedjeljkom i petkom ujutro u 6.05 sati.

Nakon promotivnog slavljeničkog leta iz Zagreba na mostarski aerodrom stigli su putnici jednog od prvih letova. U Mostar ih je stiglo ukupno 22, a neki su u razgovoru za Avaz izrazili zadovoljstvo što je ova linija ponovno uvedena. Među njima je bila i Ivana Balić iz Rijeke, koja je stigla u Hercegovinu kako bi prisustvovala svadbi prijateljice. “Što se mene tiče, zadovoljna sam i dobro je da je ova linija ponovno krenula. Let traje kratko, sve je super, a i udobnost je tu. Zahvaljujući ovoj liniji, lakše sam stigla prijateljici na vjenčanje“, rekla je Balić.

Govoreći o opravdanosti i perspektivnosti ove linije, jedan od čelnih ljudi mostarskog aerodroma Marko Đuzel istaknuo je da se uz dobar marketing i promociju ona može pokazati odličnom za sve strane. Zagreb je, naveo je, povezan s velikim brojem destinacija te mu kotira tri do pet miliona putnika u vrlo kratkom periodu.

“Iskreno, u početku ne očekujemo nikakva čudesa jer svakoj liniji treba barem godinu dana da se „uhoda“. Mi ćemo to iskoristiti za promociju, tako da se u drugoj godini ona već može pokazati dobrom. Definitivno, linija ima potencijal, a uz to je i subvencionisana, tako da minimalno dvije do tri godine neće doći do situacije da se otkazuje ako ne bude popunjavanja“, kazao je Đuzel.

Također je naveo da ona ima i svoju isplativost za putnike jer je prilagođena i cijenom.

“Cijena je uredu, definitivno se isplati, pogotovo za poslovne ljude“, naglasio je Đuzel. Nakon Zagreba, za nekoliko dana Mostar će biti povezan i s njemačkim gradovima Dusseldorf i Stuttgart.

Bljesak. info, Avaz