DRITAN SA DPS-om TRAŽI DA SE MIRAŠU DODELI PLAC ZA CRKVU, DAĆE MU I LIČNI PRILOG! Odbornici URA glasali da nepriznata CPC dobije zemljište u Podgorici

Zamenik premijera Crne Gore i lider URE Dritan Abazović pozvao je glavni grad da tkz. NVO CPC dodeli drugu parcelu na kojoj bi mogli da izgrade hram. NVO CPC je podsetimo, registrovana u policijskoj stanici na Cetinju, a na njenom čelu je raspop Miraš Dedeić

Zabrinjavajuće je da Abazović, u ime vlade, na čijem čelu je Zdravko Krivokapić, koga je podržala Srpska pravoslavna crkva, nudi da se nepriznatoj sekti i njenom raspopu Mirašu dodeljuje državna imovina. Podsetimo, odbornici Abazovićeve partije u Podgorici su zajedno sa DPS-om glasali da se raspopu Dedeiću pokloni državna imovina.

“Ta parcela. koju je glavni grad već dodelio, je predmet sudskog spora između mitropolije i države odnosno mitropolije i glavnog grada. Pozivam glavni grad ako misli, a da su do sad sve lokalne zajednice izlazile u susret verskim zajednicama, da im ustupi drugu parcelu. Ova sad je po sporom, pa neka im daju neku koja nije pod teretom i samim tim dođemo u ovu situaciju. Razumem potrebu javnosti da se stavi krivica pogotovo na URA-u, iako ovde pričam sa pozicije potpredsednika vlade, i na moje kolege naročito sa Cetinja, kako mi želimo da uradimo nešto protivno jednoj verskoj zajednici ili protivno jednoj nacionalnoj zajednici, a ja to zaista odbacujem. Trudimo se da vodimo krajnje građansku, sekularnu, evropsku politiku”, kazao je Abazović i dodao:

“Još jednom pozivam clavni grad da CPC  ustupi neku parcelu, a ako treba da im dam neki lični prilog, ja sam spreman i ne želim da više polemišem oko ovoga.”

Informer