Dačić: Tramp u Beogradu krajem godine, ili na proljeće

Američki predsjednik Donald Tramp mogao bi da posjeti Srbiju najranije do kraja godine ili na proljeće naredne, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Srpski telegraf.

„Organizacija ovakve posjete jeste ozbiljan posao na kojem se radi po nekoliko mjeseci. Uzimajući sve u obzir, Tramp bi najranije krajem godina mogao da dođe u Srbiju ili na proljeće“, kaže Dačić.

Dodaje da bi ova posjeta bila od izuzetnog značaja za Beograd.

„Srbija vodi ozbiljnu bitku za Kosmet, nama je susret sa Trampom od izuzetne važnosti jer želimo da Vašington sasluša i uvaži naše stavove. Pitanje južne srpske pokrajine jeste centralna tema o kojoj bi se razgovaralo tokom te posjete, ali sigurno nije jedina“, kaže Dačić.

Prema njegovim riječima, dolazak američkog predsjednika bi imao i ekonomski aspekt, koji bi značio više američkih investicija.

Pozivajući se na informacije iz izvora bliskih američkoj administraciji, Telegraf piše da se uveliko priprema teren za ovu posjetu.

Izvor lista navodi da se „američka administracija ozbiljno bavi pripremama ove posjete i da se već rade istraživanja da li bi i koliko dolazak predsjednika Trampa podigao rejting Amerike u Srbiji“.

TANJUG