“Čast otadžbine”: Zadatak agentura da sruše Vučića i Dodika

Udruženje “Čast otadžbine” ocijenilo je da je veliko vršljanje obavještajnih agentura širom Srbije i Republike Srpske očekivano, te da će njihov prevashodni zadatak biti da sruše, za njih neposlušne i nelojalne predsjednike, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i da oslabe i podijele vlast koja se “otela kontroli”, kako u Srbiji tako i u Srpskoj.
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -

Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

U tekstu pod naslovom “Šta hoće zapadne sile, šta nas čeka ako nismo jaki?”, ovo udruženje ističe da je očekivano da “imperijalističke hijene” budu zainteresovane za dešavanja na Balkanu, a posebno Engleska.

“Čast otadžbine” dodaje da je očekivano da te sile pojačaju svoje destruktivne aktivnosti i ostvare svoje vijekovne težnje i preko Balkana izađu na Egejsko more, ali da im se na tom putu ispriječio državotvorni srpski narod.

Udruženje navodi da je ovim silama, nakon rušenja neposlušnih predsjednika Srbije i Srpske, u planu implementacija njihovih poslušnika na poziciju “novosrpskih liderčića”.

“Čast otadžbine” dodaje da bi cilj novoizabrane vlasti bio uvođenje Srbije i Republike Srpske u članstvo omraženog NATO-a i odricanje od vojne neutralnosti, što bi za posljedicu imalo stvaranje uslova za slabljenje “malignog uticaja Ruske Federacije” na pravoslavnu braću u Srbiji i Republici Srpskoj.

Udruženje ocjenjuje da sve ove aktivnosti treba gledati kao uvod za konačni obračun Zapada sa Ruskom Federacijom i pravoslavljem.

“Znaju da Dodika, najpopularnijeg političara na Balkanu, treba srušiti prije izbora ne čekajući oktobar, jer ako to ne urade neće biti derogiranja Republike Srpske, a znaju da će poslije oktobarske pobjede član Predsjedništva BiH Milorad Dodik preduzeti sve neophodne mjere za vraćanje ovlašćenja Republici Srpskoj u skladu sa izvornim Dejtonskim sporazumom”, navodi se u saopštenju.

Udruženje tvrdi da su posljednja događanja u Republici Srpskoj, posebno protesti “Pravda za Davida”, lideri Saveza za promjene i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, uz svesrdnu pomoć “odlazećeg u sivu zonu” Bakira Izetbegovića i ozloglašenog “crna kugla” Osmice, iskorišćena i zloupotrijebljena za pokušaj širenja haosa širom Republike Srpske, prema makedonskom scenariju.

“Napad na ministra unutrašnjih poslova i samo ministarstvo, odnosno Vladu Republike Srpske je organizovan u cilju eliminisanja izuzetno važnog faktora bezbjednosti srpskog entiteta u klimavoj BiH”, navodi se u tekstu.

U tekstu se tvrdi da su dva opasna operativca Džordž Bazbi i Entoni Monkton na ovim prostorima od 2000. godine i nedavno su otvorili logistički i operativni centar, s ciljem rušenja Republike Srpske, te da je to osnovni razlog obračuna sa MUP-om Republike Srpske.

“Čast otadžbine” podsjeća da je na obilježavanju dana ratnih jedinica Zvorničke brigade i interventne jedinice “Vukova sa Drine” u obraćanju ratnih komadanata centralno mjesto bio poziv na sabornost i jedinstvo srpskog naroda i ponos što su zajedničkim naporom uspjeli stvoriti Republiku Srpsku.

“Istaknuto je da je najveća naša partija Republika Srpska i da samo ako ona živi srpski narod može ostvarivati svoja prava”, navodi se u tekstu.

Udruženje napominje da je na skupu dominirao logo “Republika Srpska iznad svega” i da on mora biti ugrađen kao čip u našu svijest, Republika Srpska mora biti branjena i odbranjena pod bilo kakvim uslovima i po bilo koju cijenu.

SRNA