Vozila dijete na krovu automobila: Nisam ga primijetila /VIDEO/

Vozila dijete na krovu automobila: Nisam ga primijetila

Australijanka Erika Šadfort tvrdi da nije znala da joj se na krovu automobila nalazi polunagi sin, kojeg je tako vozila punih 18 minuta, brzinom od oko 50 kilometara na sat.

Ostali učesnici saobraćaja sve vrijeme njene vožnje pokušavali su da joj signaliziraju da joj se na krovu automobila nalazi dijete, a očevici ovog dođaja kažu da su vidjeli da je četvorogodišnji dječak umalo stradao i pao sa automobila u pokretu.

U jednom trenutku ona je zaustavila automobil i ubacila dijete, koje je bilo samo u gaćicama. U automobilu je bilo još dvoje njene djece.

Ona se pojavila na sudu u Pertu u Australiji, a tokom suđenja je pokušavala da ubijedi sudiju da nije bila svjesna činjenice da je dijete zaboravila na krovu automobila. Erika je rekla da nije bila svjesna da se dječak popeo na krov, prenosi Miror.

Njen advokat je rekao da je ona duže bila pod stresom, i da se stara o šestoro svoje djece, starosti od pet mjeseci do devet godina.

Njoj je oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca i moraće da plati novčanu kaznu od 1.200 australijskih dolara, što je oko 642 evra.

N.N.